Doping Academy

Onafhankelijk kennis- en informatiecentrum doping

Dikke dossiers?

.

De kwestie Froome past op twee A4'jes.

.

Froome en salbutamol

.

Is de Brit schuldig aan dopinggebruik? Een uitgebreide analyse.

.

Doping Academy Nieuwsbrief

.

Blijf met onze gratis Nieuwsbrief op de hoogte van de nieuwe inhoud op de Doping Academy.

.

Waarheid

.

Hoe kon Contador schuldig en onschuldig tegelijk zijn?

.

.

Lance Armstrong

.

Zeven Tourzeges: mogelijk met maar zeker niet door epo.

.

Brouwer vs Olfers I

.

Discussie over objectieve vs juridische waarheid.

.

Brouwer vs Olfers II

.

Hoe verhouden verschillende waarheden zich onderling.

.

Cancellara en mechanische doping

.

Had Spartacus echt een motortje in zijn fiets of is dat een fabel?

.

Arthur Linton

.

Een 'dopindode' uit het negentiende-eeuwse wielrennen en het WADA-antidopingbeleid.

.

Volkskrantcolumnist Bert Wagendorp noemt dit een fenomenaal boek, voor iedereen die verder wil kijken dan de simpele wedstrijd.

.

Podcast

.In een interview op NPO 1 vertelt auteur en directeur van de Doping Academy over zijn boek 'Arthur Linton. Een vermeende negentiende eeuwse dopingdode en het WADA-antidopingbeleid

.In een interview op NPO 1 vertelt auteur en directeur van de Doping Academy over zijn boek 'Arthur Linton. Een vermeende negentiende eeuwse dopingdode en het WADA-antidopingbeleid

In een interview op NPO 1 vertelt auteur en directeur van de Doping Academy over zijn boek 'Arthur Linton. Een vermeende negentiende eeuwse dopingdode en het WADA-antidopingbeleid

.

.

.

vorige
volgende
Shadow
Slider

DA-Nieuwsbrief

.

Aanmelden of afmelden


Meldt u aan of af met uw naam en uw e-mail adres, vul de chapta-code in en kies voor aan- cq. afmelden . Bij aanmelden ontvangt u automatisch onze laatste nieuwsbrief.
.
captcha 

Vink wel de DA-nieuwsbrief aan, anders wordt u aanmelding niet juist verwerkt.

Home | Terug


DA-dossiers


Dossier 250pxHieronder vindt u de dossiers waarin de DA-kennis en informatie is ingedeeld. Veel artikelen behandelen verschillende aspecten van doping en antidoping, zodat u hetzelfde artikel in meerdere dossiers kunt tegenkomen.


 


Dossier:

Artsen en doping


Esculaap 127x127

Artsen spelen vaak een belangrijke rol in het dopingprobeem, zowel bij het adviseren, verstrekken als bestrijden van doping. In dit dossier vindt u de columns met belangrijke rol voor artsen.


Open dossier 


Opinieblogs:

Discussie


Debat 250px

Opinies over doping en antidoping. Ook uw bijdrage is welkom, mits, naar het oordeel van de Doping Academy begrijpelijk, relevant, onderbouwd en niet op de man gespeeld.


Open dossier 


Dopingcasussen


Dossier 250px

De Doping Academy gebruikt vaak reële dopingcasus om haar betoog te onderbouwen. Hier vindt u deze casus bij elkaar, maar u kunt een selctie maken voor de afzonderlijke casus.


- Open dossier


(Vermeende) effecten van doping


Dossier 250px

Van doping wordt vaak aangenomen dat het atletische prestaties sterk verbetert. Klopt dat? In dit dossier proberen we een antwoord op die vraag te vinden.


- Open dossier


Elders gelezen


Dossier 250pxIn dit dossier zijn elders verschenen publicaties over doping en antidoping opgenomen. Soms met een korte intro, aangevuld met een verwijzing naar de oorspronkelijke publicatie.


- Open dossier 


Geschiedenis van doping


Dossier 250px

Sinds mensen elkaar bekampen gebruiken ze middelen om hun prestaties te verbeteren. Maar zo'n veertig jaar noemen we dat doping. Dit dossier zet doping in een historische contex.


- Open dossier


Mechanische doping


Dossier 250px

Sinds de Belgische veldrijdster Femke Van der Driessche 'betrapt' werd met een motortje in 'haar' fiets is mechanische doping een hot item. Lees hiet de columns hierover.


- Open dossier


Mythes en verzinsels


Dossier 250px

Beweringen in discussies over doping blijken bij nader onderzoek nooit of feiten te zijn gebasseerd, zijn zijn vooral ontstaan uit mythes en al dan niet bewuste verzinsels.


- Open dossier


Psychologie en doping


Dossier 250pxDit dossier beschrijft of het recht in dopingkwesties in overeenstemming is met het fingerende rechts in moderne westerse rechtsstaten of is dat het daar strijdig mee is.


- Open dossier


Recht en doping


Dossier 250pxDit dossier beschrijft of hét recht in dopingkwesties in overeenstemming is met hét recht dat in moderne rechtsstaten gebruikelijk is of is dat daar strijdig mee.


- Open dossier


Waarheid en waarheidsvinding


Dossier 250px

Discussies over doping gaan er vaak over dat de waarheid boven tafel moet komen. Maar wat is dat dé waarheid en over welke methoden beschikken we om dé waarheid te vinden.


- Open dossier

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © 2007 - 2018 All Rights Reserved Bram Brouwer.